Ansökningsguide

Välkommen till vår ansökningsguide – ditt första steg mot nya möjligheter och en framtida karriärväxling! För att förenkla processen för dig som studerande har vi sammanställt en ansökningsguide som kan vara till hjälp.

Ansökningsguide

Behörighet

Antagning & urval

Viktiga datum

FAQ

Steg 1

Välj utbildning

Börja med att välja den YH-utbildning som passar dina intressen och karriärmål bäst. Utforska olika program och kursbeskrivningar för att hitta den utbildning som motsvarar dina behov och ambitioner.

 

Steg 2

Registrera konto eller logga in på YH-antagningen

Besök YH-antagningens webbplats och registrera ett konto om du inte redan har ett. Om du redan har ett konto kan du logga in med dina användaruppgifter. Detta ger dig tillgång till ansökningsprocessen för YH-utbildningar.

 

Steg 3

Ladda upp ansökningshandlingar

När du har valt utbildning och är inloggad på YH-antagningen är det dags att ladda upp dina ansökningshandlingar. Vanligtvis inkluderar det betyg och tjänstgöringsintyg.

 

Steg 4

Skicka in – klart!

När du har laddat upp alla nödvändiga ansökningshandlingar är det dags att skicka in din ansökan. Dubbelkolla att all information är korrekt och komplett innan du skickar iväg den. Efter att ansökningsperioden är avslutad kommer du att få information om antagningsbeskedet och eventuella nästa steg i processen.

Behörighetskrav

För att kunna ansöka till en yrkeshögskoleutbildning måste du först och främst säkerställa att du uppfyller de grundläggande behörighetskraven. Vanligtvis innebär gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser. För vissa utbildningar krävs även arbetslivserfarenhet. För att veta vad gäller för just den utbildningen du valt, ser du behörighetskraven under respektive utbildning eller kurs här på hemsidan.

 

$