LIA (Praktik)

Ny studerande

CSN

LIA (Praktik)

Examen & karriär

FAQ

LIA (Praktik)

LIA, lärande i arbete, är en nyckelkomponent i din utbildning om du går ett program på XeDrix. Det ger dig chansen att förankra dina kunskaper praktiskt, vilket rustar dig för arbetslivet. För företag innebär det tillgång till kvalificerad arbetskraft utan extra kostnad och en möjlighet att investera i framtidens medarbetare. En vinst för båda parter! Lär dig mer om vad LIA innebär för dig och din framtida arbetsgivare här.

Under LIA får du jobba på en verklig arbetsplats och sätta dina kunskaper i praktiken. Det är en betygsgrundande del av din utbildning och många studenter tycker att det är det roligaste med hela programmet. Målet är att du ska få en smidig övergång till arbetslivet och knyta värdefulla kontakter inom din bransch.

Vi erbjuder en LIA-period, där du kan utforska olika delar av din blivande yrkesroll. Varje period varar i flera veckor för att ge dig gott om tid att lära känna yrket. Du kommer att ha en erfaren handledare på plats som guidar dig och ser till att du snabbt integreras i arbetslivet. Under LIA-perioderna utbildas du på arbetsplatsen, vilket ger dig chansen att utveckla dina kunskaper i en verklig miljö.

Genom LIA får du inte bara arbetslivserfarenhet och praktisk träning, utan även kontakter som kan leda till anställning direkt efter examen. LIA är en integrerad del av din utbildning och utgör en betydande del av din totala utbildningstid.